+30 210 968-0700 - (Ισχύει μόνο για κρατήσεις που γίνονται μέσω αυτού του ιστότοπου) english greek

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να θυμάστε κατά την οδήγηση στην Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας για την προσωπική και τη δημόσια ασφάλεια. Στην Ελλάδα οδηγείτε στη δεξιά πλευρά του δρόμου, με τα οχήματα να έχουν το τιμόνι τους στην αριστερή πλευρά.

Η ACE Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων σας προτείνει τη συμπλήρωση του ισχύοντος διπλώματος οδήγησης από οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού με το συμπληρωματικό/συνοδευτικό έγγραφο του Διεθνούς Διπλώματος Οδήγησης (International Drivers Permit – IDP). Το Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης χρησιμεύει ως επίσημα αναγνωρισμένη μετάφραση του τοπικού διπλώματος σας σε περισσότερα από 150 μέλη των Ηνωμένων Εθνών παρόλα αυτά πρέπει να συνοδεύεται πάντα από το ισχύον τοπικό σας δίπλωμα. Χορηγείται ένα βιβλιαράκι σε σχήμα διαβατηρίου που πιστοποιεί πως ο οδηγός κατέχει ένα έγκυρο δίπλωμα οδήγησης από τον μόνιμο τόπο κατοικίας του. Για τους ταξιδιώτες που έρχονται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική κλπ. γίνεται δεκτό από την ACE το δίπλωμα οδήγησης που εκδόθηκε σε αυτές τις χώρες, όμως δεν γίνεται δεκτό από μόνο του από την Ελληνική Αστυνομία και επομένως θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα έγκυρο Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης.

Αντίστοιχα αν είστε κάτοχος ελληνικού διπλώματος οδήγησης και πρόκειται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, λάβετε υπόψη σας ότι σε πολλές χώρες εκτός Ελλάδας είναι απαραίτητο να είστε κάτοχος του Διεθνούς Διπλώματος Οδήγησης (International Drivers Permit – IDP).  Μάθετε περισσότερα στο www.elpa.gr.

Το όριο ταχύτητας στην Ελλάδα είναι 50 χλμ/ώρα (31 mph) μέσα στην πόλη και στις κατοικημένες περιοχές, 80 - 90 km / h (50-56 mph) σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και 100 - 120 χιλιόμετρα (62-75 mph) σε αυτοκινητόδρομους. Πάντα πρέπει να τηρείτε τις ταχύτητες που αναγράφονται στις πινακίδες που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου στον οποίο οδηγείτε. Οι ταχύτητες οδήγησης μπορεί να αλλάξουν ξαφνικά, οπότε να είστε πάντα σ’ εγρήγορση. Το όριο ταχύτητας ελέγχεται σε πολλές περιοχές μέσω δορυφόρου και βιντεοκάμερας.
Αυτές είναι κάποιες γενικές οδηγίες, καθώς σε κάθε περιοχή θα πρέπει να είστε ενήμεροι για τα όρια ταχύτητας. Η Τροχαία παρακολουθεί το όριο ταχύτητας σε διάφορες απόρρητες περιοχές με τεχνολογία λέιζερ, ενώ σε άλλες περιοχές της Ελλάδα κάμερες παρακολουθούν την ταχύτητα. Η πόλη της Αθήνας παρακολουθείται με όλα τα μέσα.
Τα πρόστιμα για παραβίαση των ορίων ταχύτητας στην Ελλάδα έχουν ως εξής:

 • Έως 20 km/h από το όριο ταχύτητας το πρόστιμο είναι 40€
 • Για 20 έως 30 km/h από το όριο ταχύτητας το πρόστιμο είναι 100€
 • Για πάνω από 30 km/h από το όριο ταχύτητας το πρόστιμο είναι 350€ και ανάκληση της άδειας οδήγησης για 60 μέρες
 • Για πάνω από 150 km/h στους αυτοκινητόδρομους το πρόστιμο είναι επίσης 350€ και ανάκληση της άδειας οδήγησης για 60 μέρες
 • Για πάνω από 130 km/h σε δρόμους υψηλής ταχύτητας το πρόστιμο είναι επίσης 350€ και ανάκληση της άδειας οδήγησης για 60 μέρες και τέλος
 • Για πάνω από 120 km/h σε άλλους το πρόστιμο είναι επίσης 350€ και ανάκληση της άδειας οδήγησης για 60 μέρες
 • Και για όσους αναρωτιούνται αν είναι μια καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα ανιχνευτή κάμερας ταχύτητας, τα πρόστιμα είναι 2.000 ευρώ, το δίπλωμα οδήγησης ανακαλείται για 30 ημέρες και η πινακίδα του οχήματος κατάσχεται από την ελληνική Τροχαία για 60 ημέρες.

Για τη δική σας εξυπηρέτηση και ασφαλή οδήγηση, η ACE Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων σας παρέχει τη δυνατότητα ενοικίασης ενός Συστήματος Πλοήγησης GPS μαζί με την ενοικίαση αυτοκινήτου σας σε χαμηλές τιμές, για αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος, καθώς το GPS σας ενημερώνει για τους τοπικούς περιορισμούς ταχύτητας προειδοποιώντας για την παραβίαση τους μαζί με άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή στην οποία οδηγείτε. Μάθετε περισσότερα εδώ

Η χρήση των ζωνών ασφαλείας για τον οδηγό και όλους τους επιβάτες , συμπεριλαμβανομένων βρεφών και παιδιών είναι υποχρεωτική. Παρακαλούμε θερμά όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν σε ένα από τα οχήματα μας να φορούν ζώνη ασφαλείας. Με την τεχνολογία ασφαλείας σήμερα για τα σύγχρονα αυτοκίνητα, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του αερόσακου είναι αποτελεσματικά μόνο όταν ο οδηγός και οι επιβάτες χρησιμοποιούν τις ζώνες ασφαλείας τους.

Τα παιδιά και τα μωρά θα πρέπει να κάθονται σε παιδικά καθίσματα και να συγκρατούνται με ζώνες ασφαλείας. Παιδιά κάτω των 10 ετών δεν μπορούν να κάθονται στο μπροστινό κάθισμα. Ο Κ.Ο.Κ., εν προκειμένω, είναι διαφωτιστικός: «Για τη μεταφορά παιδιών ηλικίας μικρότερης των 12 ετών με αυτοκίνητο, είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας όπως καθισμάτων, ζωνών ασφαλείας κ.λπ. Το πρόστιμο είναι 350 ευρώ». Επίσης, σε άλλο άρθρο αναφέρεται: «Απαγορεύεται η κατάληψη θέσης παραπλεύρως του οδηγού από παιδιά ηλικίας μικρότερης των 12 ετών, εφόσον δε συγκρατούνται με εγκεκριμένο σύστημα συγκράτησης κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τους». Η Ελληνική Αστυνομία διενεργεί αυστηρούς ελέγχους για τη χρήση ζωνών και άλλων μέσων ασφαλείας. Ο βασικότερος όμως λόγος τήρησης των παραπάνω κανόνων είναι η δική σας ασφάλεια και η ασφάλεια όσων επιβαίνουν στο όχημα σας.

Στην ACE Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων, έχοντας προβλέψει τις παραπάνω ανάγκες, διαθέτουμε τελευταίας τεχνολογίας παιδικά καθίσματα προς ενοικίαση ενώ διενεργούμε αυστηρές συντηρήσεις και ελέγχους στα συστήματα ασφαλείας κάθε οχήματος μας. Όλα τα καλύμματα των παιδικών καθισμάτων πλένονται μετά από κάθε χρήση για να διασφαλίζεται η υγεία των παιδιών σας. Ζητήστε την ενοικίαση ενός ή και περισσότερων παιδικών καθισμάτων σαν συμπλήρωμα στην ενοικίαση αυτοκινήτου για οικογένεια με παιδιά εδώ.

Φροντίστε να μην παραβιάσετε το συμφωνητικό ενοικίασης οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ ή οποιασδήποτε άλλης ουσίας. Το επιτρεπτό όριο οινοπνεύματος στο αίμα είναι 0,05%. Αν το ξεπεράσετε θα πληρώσετε πρόστιμο. Αν η περιεκτικότητα οινοπνεύματος στο αίμα σας είναι παραπάνω από 0,08%, αυτό θεωρείται ποινικό αδίκημα και θα τεθείτε υπό κράτηση. Τυχαία αλκοτέστ γίνονται πολύ συχνά, ιδίως αργά τη νύχτα με τη μορφή απρογραμμάτιστου μπλόκου στους κεντρικούς δρόμους.
Το πρόστιμο για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι 200€ για περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα 0,25 - 0,40 mg/l, 700€ για 0,40 - 0,60 mg/l και ανάκληση άδειας οδήγησης 90 ημερών και τέλος 1.200€, ανάκληση άδειας οδήγησης για 180 ημέρες και τουλάχιστον δύο μήνες φυλάκιση άνω του 0,60 mg/l.

Παρκάρετε μόνο σε καθορισμένους χώρους στάθμευσης, όπου δηλαδή επιτρέπεται η στάθμευση. Δεν επιτρέπεται η στάθμευση σε απόσταση 3 μέτρων από πυροσβεστικό κρουνό, 5 μέτρων από διασταύρωση και 15 μέτρων από στάση λεωφορείου.  Αν παρκάρετε σε απαγορευμένες περιοχές, θα λάβετε κλήση παράνομης στάθμευσης από την Τροχαία και πιθανότατα θα αφαιρεθούν οι πινακίδες του οχήματος σας ή θα απομακρυνθεί με γερανό. Το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση είναι 80€ και κατάσχεση της πινακίδας του οχήματος για 20 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ACE Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων. Το πρόστιμο μπορεί να καταβληθεί σε τοπικό Ταχυδρομείο και αν αποφασίσετε να πληρώσετε το πρόστιμο εντός 10 ημερών από την επιβολή του, το οφειλόμενο ποσό θα είναι το μισό. Επιπλέον, αναβοσβήνετε τα φώτα αλάρμ για να δείξετε την πρόθεση σας να παρκάρετε.
Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας σε ασφαλές μέρος όπου υπάρχει αρκετός χώρος να περάσουν ελεύθερα τα άλλα αυτοκίνητα. Θα βρείτε σημεία στάθμευσης με παρκαδόρους σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Το κέντρο της Αθήνας έχει ένα ειδικό σύστημα στάθμευσης. Πρόκειται για θέσεις που επισημαίνονται με μπλε χρώμα και προορίζονται για βραχυπρόθεσμους επισκέπτες, οι λευκές θέσεις προορίζονται αποκλειστικά για μόνιμους κατοίκους ενώ οι θέσεις που επισημαίνονται με κίτρινο χρώμα είναι μόνο για εμπορική χρήση. Οι βραχυπρόθεσμοι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις μπλε θέσεις 09:00 - 21:00 τις καθημερινές, και 09:00 - 16:00 τα Σαββατοκύριακα. Η πληρωμή του τέλους στάθμευσης γίνεται με τη χρήση ξυστών καρτών προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης (αξίας 0,50€, 1€ και 2€) για στάθμευση μέχρι και 3 ώρες. Οι κάρτες διατίθενται από τριτοπωλητές (περίπτερα κλπ.).
Επιπλέον, σε μια προκαθορισμένη περιοχή της Αθήνας ισχύει το μέτρο του Δακτυλίου, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο βασίζεται στην εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων. Το μέτρο αυτό έχει σκοπό τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο της Αθήνας και κατά συνέπεια τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά οι περιορισμοί αυτοί δεν ισχύουν για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Αν είναι απαραίτητο να αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα στο αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε πως δεν είναι ορατά όταν αφήσετε το αυτοκίνητο χωρίς επίβλεψη. Προτείνουμε να τα τοποθετήσετε στο χώρο αποσκευών ή στο ντουλαπάκι του οχήματος προτού φύγετε από το χώρο ενοικίασης της ACE, καθώς υπάρχει η πιθανότητα, όπως σε κάθε μέρος του πλανήτη, κλοπής προσωπικών αντικειμένων όσο το αυτοκίνητο βρίσκεται παρκαρισμένο ή ακόμη και σταματημένο σε φανάρι κυκλοφορίας. Ειδικά εάν έχετε ενοικιάσει συσκευή GPS ή κινητού και φορτιστές για αυτά, παρακαλούμε θερμά για την τοποθέτηση τους σε σημείο που να μην είναι ορατό στους περαστικούς.

Όταν επιλέγετε κατηγορία ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου ή van, καλό είναι να εξετάσετε τις φωτογραφίες και την περιγραφή τους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες σας, την άνεση και την ασφάλειά σας. Βεβαιωθείτε πως θα νοικιάσετε κάποιο μοντέλο που θα έχει αρκετό χώρο για τις αποσκευές σας. Δείτε τη λίστα των οχημάτων και το χώρο αποσκευών τους κάνοντας κλικ στην κατηγορία που επιθυμείτε. Πατήστε εδώ για να δείτε την κατηγορία ενοικίασης αυτοκινήτων που ζητάτε από την ACE Rent a Car. Προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία αυτόματων και αναλογικών αυτοκινήτων για επιχειρήσεις, διακοπές και άλλου είδους μετακινήσεις. Ο στόλος μας αποτελείται από αυτοκίνητα αυτόματα, αναλογικά, πόλης, μικρά - οικονομικά, οικογενειακά, πολυτελή, cabrio, SUV - Τζιπ, υβριδικά, βαν και minibuses πολλαπλών θέσεων και άλλα οχήματα για ενοικίαση. Όλα τα οχήματα είναι διαθέσιμα για παραλαβή και παράδοση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Λιμάνι του Πειραιά, το Κέντρο της Αθήνας, σιδηροδρομικούς σταθμούς και τους σταθμούς του Μετρό, τοπικούς προορισμούς και ξενοδοχεία της Αθήνας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν ως αποτέλεσμα η Αθήνα να διαθέτει σήμερα ένα σπουδαίο οδικό δίκτυο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο επεκτείνεται συνεχώς. Οι περισσότερες πινακίδες είναι στα ελληνικά και αγγλικά, ιδιαίτερα στο εθνικό οδικό δίκτυο και στην Αττική οδό. Βελτιώσεις έχουν γίνει επίσης σε ότι αφορά στον φωτισμό, το πλάτος των δρόμων, τα τούνελ και τις ηλεκτρονικές πινακίδες που ενημερώνουν και προειδοποιούν τους οδηγούς. Η πρόοδος του εθνικού οδικού δικτύου εντοπίζεται στα τμήματα, όπως η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου Χαρίλαος Τρικούπης (e-Pass) , η υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου - Πρέβεζας, οι αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου (eWay), η Αττική Οδός (e-Pass), η Εγνατία Οδός, Μορέας ( e-Pass ), Νέα Οδός (FastPass) και η Ολυμπία Οδός (Olympia Pass). Το κόστος των διοδίων κυμαίνεται από 1€ μέχρι περίπου τα 12€ για τη διέλευση της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, με μέσο κόστος 2,50 ευρώ.  Πριν από το ταξίδι σας, θα ήταν καλό να εξετάσετε εκ των προτέρων τη διαδρομή σας μέσα από το Michelin ή το Google Maps για να προετοιμαστείτε και να εξοικειωθείτε με τη διαδρομή. Με τη χρήση της μονάδας GPS ή του smartphone σας μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια.
Η ACE παρέχει οδικούς χάρτες αλλά και συσκευές πλοήγησης GPS για τη δική σας ευκολία. Προσθέτοντας ένα GPS στην επόμενη ενοικίαση αυτοκινήτου σας, μπορείτε να έχετε έτοιμη τη λύση για την άνετη και σίγουρη πλοήγηση σας. Ζητήστε μαζί με το αυτοκίνητο σας μια συσκευή πλοήγησης GPS. 

Εξειδικευόμαστε στην εξυπηρέτηση του Αεροδρομίου και έχουμε τελειοποιήσει το σύστημα Παραλαβής και Παράδοσης μας. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», 27 χιλιόμετρα (17 μίλια) ανατολικά του κέντρου της πόλης της Αθήνας κοντά στα Σπάτα, είναι ένα αποτελεσματικό μεγάλο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο.

Στις Αφίξεις, υπάρχει ένας σταθμός πληροφόρησης επισκεπτών όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν την πιο πρόσφατη βιβλιογραφία από το Τμήμα Τουρισμού Πληροφοριών, κάτι που είναι χρήσιμο για να πάρετε πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και την Αττική. Επίσης, θα βρείτε φυλλάδια με πληροφορίες για δρομολόγια και πλοία από το λιμάνι του Πειραιά και άλλων λιμένων της Αττικής, όπως το λιμάνι της Ραφήνας. Υπάρχει επίσης ένα μικρό μουσείο στον τελευταίο όροφο του Αεροδρομίου που διαθέτει μια ενδιαφέρουσα έκθεση για την ιστορία της Αθήνας, καθώς και ένα χώρο που προορίζεται για άλλες περιοδικές εκθέσεις. Το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» διαθέτει επίσης ένα δημοφιλές ξενοδοχείο, το Sofitel, σε περίπτωση που χρειαστεί να διανυκτερεύσετε κοντά στο αεροδρόμιο για οποιοδήποτε λόγο, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την αίθουσα Αφίξεων. Επιπλέον, στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπάρχει δωρεάν Wi-Fi.

Καλώς ήρθατε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», το «Ευρωπαϊκό Αεροδρόμιο της Χρονιάς για το 2004». Το αεροδρόμιο αυτό εξυπηρετεί μέχρι 16 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο από τις 28 Μαρτίου του 2001.

Όλοι οι αφικνούμενοι επιβάτες, ανεξάρτητα από την προέλευση της πτήσης τους, θα εξέλθουν από το επίπεδο των Αφίξεων του Κύριου Αεροσταθμού. Μετά την έξοδό σας από το αεροσκάφος και κατά την είσοδό σας στο Κτήριο του Αεροδρομίου, ακολουθείτε τις σημάνσεις με την ένδειξη «Αφίξεις» και θα οδηγηθείτε στο Διαβατηριακό Έλεγχο. Υπάρχει μία γραμμή για τους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μια για όλα τα άλλα κράτη. Οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία δεν χρειάζονται θεώρηση. Σε γενικές γραμμές , το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ουσιαστικά χωρίζεται σε 2 αίθουσες: η Αίθουσα Α όπου εξυπηρετούνται επιπλέον προορισμοί εκτός της συνθήκης Σένγκεν και η Αίθουσα Β όπου εξυπηρετούνται προορισμοί εντός Σένγκεν.

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία του Διαβατηριακού Ελέγχου, προχωράτε στην Παραλαβή των αποσκευών σας. Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα καρότσι για τις αποσκευές σας που θα βρείτε στην αίθουσα παραλαβής των αποσκευών κατά την άφιξη σας. Το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» χωρίζεται σε 2 αίθουσες παραλαβής αποσκευών την Ε/S A και την I/S Β. Πληροφορίες για τη διάθεση των αποσκευών είναι διαθέσιμες δίπλα σε κάθε διακομιστή αποσκευών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε παραλάβει τη σωστή αποσκευή, κάνοντας ταύτιση των αποκομμάτων που σας έχει δώσει η αεροπορική σας εταιρία καθώς μετά την έξοδό σας από την περιοχή παραλαβής αποσκευών, δεν επιτρέπεται η εκ νέου είσοδος. Έπειτα, αφού περάσετε και από Τελωνειακό Έλεγχο, θα οδηγηθείτε στις Αφίξεις / Περιοχή Ελεύθερης Πρόσβασης. Οι ταξιδιώτες, οι οποίοι έχουν φθάσει στην Ελλάδα μέσω άλλων ευρωπαϊκών χωρών, δεν περνούν από τελωνειακό έλεγχο.

Βγαίνοντας από την αίθουσα αφίξεων, θα δείτε το όνομα σας σε μια επιγραφή που θα κρατά ένας εκπρόσωπος της ACE, ο οποίος θα φέρει τα διακριτικά της εταιρείας στην ενδυμασία του και ο οποίος θα σας βοηθήσει με την ενοικίαση αυτοκινήτου σας. Μαζί θα βγείτε από το κεντρικό κτίριο του Αεροδρομίου. Το check out θα γίνει άμεσα από την Κεντρική Πύλη του Αεροδρομίου και μέσα σε λίγα λεπτά θα μπορείτε να ξεκινήσετε για τον προορισμό σας. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την αίθουσα αφίξεων του Αεροδρομίου προς τις βραχυπρόθεσμες αφίξεις, θα παραλάβετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σας. Όταν λάβετε το ενοικιαζόμενο όχημα σας θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • Να επιδείξετε μια έγκυρη άδεια οδήγησης.
 • Να επενεξετάσετε και να υπογράψετε το συμφωνητικό μίσθωσης της ACE.
 • Να αφήσετε ένα αντίγραφο της πιστωτικής σας κάρτας (MasterCard & Visa).
 • Να αποθηκεύσετε τις αποσκευές σας και να εξετάσετε τα χαρακτηριστικά / τις δυνατότητες του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου και την ακεραιότητα του οχήματος.

Παρέχουμε οδικούς χάρτες, οπότε μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τον εκπρόσωπο της ACE για κατευθύνσεις, για ένα σύστημα πλοήγησης GPS και για συμβουλές για το κινητό σας τηλέφωνο.

Η Αττική Οδός είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος από τον οποίο θα ταξιδέψετε και αποτελεί τον περιφερειακό δακτύλιο της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας και τη ραχοκοκαλιά του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής της Αττικής. Αποτελεί το σύνδεσμο που συνδέει τον οδικό άξονα ΠΑΘΕ ( Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι), καθώς συνδέει την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας με την Αθήνων - Κορίνθου, παρακάμπτοντας το κέντρο της Αθήνας. Μπορείτε να προμηθευτείτε καύσιμα σε ένα βενζινάδικο που βρίσκεται στην κεντρική ευθεία του Αεροδρομίου πριν από τη συνάντηση σας με τον εκπρόσωπο της ACE. Η συνάντηση τον εκπρόσωπο μας στον κεντρικό δρόμο για τις Αναχωρήσεις είναι εύκολη και χωρίς ταλαιπωρία. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε εκ νέου τα στοιχεία επιστροφής σας κατά την παράδοση του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου σας και να λάβετε συμβουλές για μια ταχεία αποχώρηση. Συνιστάται να φθάνετε 2 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης σας. Οι Πύλες αναχώρησης Α & Β βρίσκονται στο ανώτερο επίπεδο και αυτές των Αφίξεων στο ισόγειο. Η επιστροφή στο Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι εύκολη και τα οδικά σήματα εμφανίζονται καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Η πιο κοινή πινακίδα που μπορείτε να αναζητήσουμε είναι αυτή που αναγράφει «Ελ . Βενιζέλος», που είναι το όνομα του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Σε περίπτωση ατυχήματος, ο οδηγός θα πρέπει να σταματήσει επί τόπου στο σημείο του ατυχήματος και να μετακινηθεί αμέσως σε ασφαλές μέρος, μην εμποδίζοντας την κίνηση και χωρίς να δημιουργεί πρόσθετο κίνδυνο για το ρεύμα κυκλοφορίας. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να τοποθετήσει το ειδικό προειδοποιητικό τρίγωνο. Η ACE Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Αθήνα παρέχει ένα προειδοποιητικό τρίγωνο, ένα κουτί πρώτων βοηθειών και ένα μικρό πυροσβεστήρα σε κάθε αυτοκίνητο και βαν ενοικίασης. Σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος πρέπει να βοηθήσετε και να υποστηρίξετε τα θύματα. Καλέστε την Τροχαία και παραμείνετε στον τόπο του ατυχήματος. Ανταλλάξτε τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία της ασφάλειας με τα άλλα εμπλεκόμενα άτομα – οδηγούς, ενώ θα πρέπει να πάρετε και τα στοιχεία επικοινωνίας τυχόν μαρτύρων και κάθε άλλη σχετική πληροφορία, όπως το χρώμα, τον τύπο και τον αριθμό πινακίδας για κάθε όχημα που εγκαταλείπει τη σκηνή του ατυχήματος. Αν υπάρχουν τραυματισμοί καλέστε τις αρμόδιες υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης:

Υπηρεσία: Τηλέφωνο

Επείγουσα ανάγκη* 112

Πυροσβεστική Υπηρεσία 199

Κέντρο άμεσης βοήθειας / Ασθενοφόρο 166

Αστυνομία 100

Τροχαία Αθηνών 1033/ 210-5284000

* Για να επικοινωνήσετε με οποιαδήποτε υπηρεσία έκτακτης ανάγκης σε όλες τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όταν απαιτούνται υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, πυροσβεστικής ή αστυνομίας.

Είστε υποχρεωμένοι να έχετε μαζί σας μια επίσημη αναφορά ατυχήματος της Αστυνομίας για όλες τις περιστάσεις. Ως οδηγός που εμπλέκεται σε ατύχημα, καλό είναι να μην συμφωνείτε ή διαφωνείτε για την αιτία του ατυχήματος και είναι αναγκαίο να καλέσετε την Ελληνική Τροχαία στη σκηνή του ατυχήματος. Η αναφορά της Αστυνομίας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιος έφταιγε, ακόμη και για σχετικώς ελαφρά ατυχήματα. Η ACE Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων απαιτεί Δήλωση Ατυχήματος από τον ενοικιαστή για την ασφαλιστική εταιρεία που να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ημερομηνία και τόπος του ατυχήματος, συμπεριλαμβανομένων πινακίδων και λεπτομερειών.
 • Στοιχεία για το όχημα, όπως την μάρκα, το μοντέλο, τον αριθμό πινακίδας και τον αριθμό άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.
 • Στοιχεία οδηγού/ών: Πλήρη ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου και στοιχεία διπλώματος οδήγησης.
 • Λεπτομέρειες των ασφαλιστών και των πολιτικών όλων των οδηγών.
 • Στοιχεία μαρτύρων - ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας.
 • Τυχόν τραυματισμοί - Σε περίπτωση ατυχήματος με τραυματισμούς, στην ασφαλιστική εταιρεία πρέπει να κοινοποιηθεί το πλήρες όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και το νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκαν οι τραυματίες, έτσι ώστε ένας γιατρός συμβεβλημένος με την ασφαλιστική εταιρεία να τους επισκεφθεί για τυχόν πρόσθετες δηλώσεις.
 • Υλικές ζημιές σε άλλα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων με ένα διάγραμμα και επεξήγηση του ατυχήματος καθώς και λεπτομέρειες των ζημιών που προκλήθηκαν, με φωτογραφίες ή / και ένα σκίτσο.
 • Υπογραφή όλων των οδηγών που εμπλέκονται στο ατύχημα.
 • Ελληνική Δήλωση Ατυχήματος Τροχαίας.

Όλες οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων και βαν μας έχουν Radio CD -players και άλλα οχήματα έχουν μια θύρα aux για να συνδέσετε το iPod σας ή άλλες συσκευές mp3, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τη μουσική της αρεσκείας σας κατά τη διάρκεια της οδήγησης.