+30 210 968-0700 - (Ισχύει μόνο για κρατήσεις που γίνονται μέσω αυτού του ιστότοπου) english greek

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η ACE Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Αθήνα, μελετώντας και κατανοώντας τις ανάγκες σας σχεδίασε και προσφέρει ασφαλιστικές καλύψεις, αλλά και πρόσθετες παροχές μέσα από πρωτοποριακά προγράμματα ασφάλισης. Για τη δική σας ενημέρωση ως ενοικιαστής, σας παραθέτουμε μερικές επεξηγήσεις των ασφαλειών που υπόκεινται στους γενικούς όρους του συμβολαίου της ACE με την ενοικίαση του αυτοκινήτου. Καλύπτονται ζημιές που συμβαίνουν μόνο εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Για να σας κρατήσουμε ευχαριστημένους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ενοικίαση του αυτοκινήτου σας, αφιερώστε λίγα λεπτά για να εξετάσετε την ανάλυση των ασφαλιστικών καλύψεων που προσφέρονται από την ACE Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Αθήνα με την ενοικίαση αυτοκινήτου σας.

Στις τιμές όλων συμπεριλαμβανομένων (all-inclusive) περιλαμβάνεται το ολοκληρωμένο πακέτο ασφαλειών, το οποίο παρέχει:

 • Ασφάλεια προς Τρίτους
 • Ασφάλεια Πυρκαγιάς
 • Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών
 • Ασφάλεια Κλοπής
 • Πλήρης Οδική Βοήθεια

Προαιρετική ασφάλιση που αγοράζεται ξεχωριστά και δεν περιλαμβάνεται αυτόματα στην τιμή ενοικίασης:

 • Super Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών
 • Ασφάλεια Προσωπικού Ατυχήματος

Σύνοψη των Υπηρεσιών Ασφάλισης της ACE Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων ®

Ασφάλεια προς Τρίτους

Όλοι οι εξουσιοδοτημένοι οδηγοί για την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου της ACE Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων καλύπτονται ασφαλιστικά για θάνατο και σωματικές βλάβες τρίτων μέχρι το ποσό του  1.000.000€, καθώς και για υλικές ζημίες τρίτων μέχρι το ποσό του 1.000.000€, συμπεριλαμβανομένων των περαστικών και των υπαρχόντων τους όταν οδηγούν ένα ενοικιαζόμενο όχημα της ACE Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Αθήνα. Η Ασφάλεια προς Τρίτους είναι η υποχρεωτική κάλυψη για όλους τους τύπους ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και βαν. Τα ποσά έχουν καθοριστεί από το νόμο και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις ως ελάχιστο όριο.

 

Ασφάλεια Πυρκαγιάς

Όλοι οι εξουσιοδοτημένοι οδηγοί για την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου της ACE Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων καλύπτονται για ζημιές σε περίπτωση μηχανικής βλάβης ή άλλης περίπτωσης. Οι πυρκαγιές αυτοκινήτου είναι πάντα μια τρομακτική κατάσταση και μπορεί να προκαλέσουν προφανώς μεγάλη ζημιά. Μια τέτοια πυρκαγιά μπορεί να προκληθεί με διαφορετικούς τρόπους. Μια πλήρης ασφαλιστική κάλυψη θα καλύψει ζημιές από πυρκαγιά στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Η κάλυψη που ισχύει σε απώλεια από φωτιά θα εξαρτηθεί από το τι προκάλεσε την πυρκαγιά. Αν το ενοικιαζόμενο όχημα έπιασε φωτιά, ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος με άλλο όχημα ή σταθερό αντικείμενο, το αίτημα κάλυψης θα αντιμετωπίζεται ως σύγκρουση.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι περισσότερες απώλειες πυρκαγιάς καλύπτονται από την ολοκληρωμένη ασφάλεια πυρκαγιάς.

Η πλήρης κάλυψη πληρώνει για τις ζημιές που προκαλούνται από τις δυνάμεις της φύσης, βανδαλισμούς, κλοπές και άλλα είδη των ζημιών μη-σύγκρουσης. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, όπου ένα όχημα μπορεί να καεί και που καλύπτονται. Δείτε τη λίστα με τα παρακάτω παραδείγματα: 

 

Σενάρια πυρκαγιάς αυτοκινήτου

 • Το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή βαν έχει ένα μηχανικό ή καλωδιακό ελάττωμα που προκαλεί φωτιά στη μηχανή. Για παράδειγμα, αν οδηγείτε στην εθνική οδό και ο κινητήρας τυλιχθεί στις φλόγες, η ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη θα καλύψει το κόστος για την επισκευή του ενοικιαζόμενου οχήματος.
 • Το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή βαν κλαπεί και ο κλέφτης το κάψει για να αποκρύψει στοιχεία.
 • Το αυτοκίνητο παγιδευτεί σε δασική πυρκαγιά.
 • Πυρκαγιά σε κτίριο εξαπλώνεται σε παρακείμενα οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου
 • Μια αναφορά της Αστυνομίας θα πρέπει να κατατεθεί από τον ενοικιαστή και την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και η ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη θα αποζημιώσει το μισθωμένο όχημα.

 

Ασφάλεια Προσωπικού Ατυχήματος

Η Ασφάλεια Προσωπικού Ατυχήματος καλύπτει τον οδηγό του ενοικιαζόμενου οχήματος και κάθε επιβάτη σε περίπτωση θανάτου και μερικής ή ολικής αναπηρίας για ατυχήματα που θα συμβούν κατά τη διάρκεια της ενοικίασης και οδήγησης του οχήματος της ACE. Ο ενοικιαστής ασφαλίζεται για 15.000€ για απώλεια ζωής ή μερικής ή ολικής μόνιμης αναπηρίας. Οι επιβάτες καλύπτονται για 1.000.000€ για ιατρικά έξοδα και 1.000.000€ για απώλεια ζωής ή μερικής ή ολικής μόνιμης αναπηρίας. Η Ασφάλεια Προσωπικού Ατυχήματος περιλαμβάνει ολική κάλυψη 4.015.000€ ανά ατύχημα.

Η αποζημίωση θα καταβληθεί για τραυματισμούς στον οδηγό / επιβάτες (συμπεριλαμβανομένου θανάτου και αναπηρίας), ανεξάρτητα από το βαθμό της ευθύνης του οδηγού και το ποσό της ζημιάς, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων ιατρικής περίθαλψης θα καθορίζεται με βάση τη διάρκεια του ισχύοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Η Ασφάλεια Προσωπικού Ατυχήματος δεν καλύπτει ατυχήματα που δεν συνέβησαν κατά την οδήγηση ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου της ACE Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων καθώς και για ατυχήματα που συνέβησαν πριν ή μετά την περίοδο της ενοικίασης του αυτοκινήτου.

 

Ασφάλεια Κλοπής

Η Ασφάλεια Κλοπής απαλλάσσει τον ενοικιαστή από το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών ευθυνών για απώλεια ή ζημιά στο όχημα μετά από κλοπή, απόπειρα κλοπής ή βανδαλισμό αλλά δεν καλύπτει κλεμμένα προσωπικά αντικείμενα. Το βασικό υποχρεωτικό ποσό απαλλαγής είναι 300€ για όλες τις κατηγορίες. Η ασφάλεια κλοπής δεν καλύπτει την κλοπή προσωπικών αντικειμένων από το όχημα και την κλοπή ολική ή μερική που προκλήθηκε από αμέλεια του ενοικιαστή (π.χ.  ο οδηγός άφησε το κλειδί στην μίζα).

 

Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών

Ο οδηγός και οι εξουσιοδοτημένοι οδηγοί μπορούν να περιορίσουν το μερίδιο ευθύνης τους για ζημιά στο ενοικιαζόμενο όχημα κατά τη διάρκεια της περιόδου μίσθωσης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζεται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).  Σε περίπτωση ατυχήματος του μισθωμένου οχήματος, πρέπει να πληρώσετε ένα χρηματικό ποσό (που αποκαλείται «ποσό ευθύνης»). Η Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών ισχύει υπό τον όρο ότι τον όνομα του ενοικιαστή και για τους εξουσιοδοτημένους οδηγούς που αναφέρονται στο συμβόλαιο μεταξύ της ACE και του πελάτη. Ανεξάρτητα εάν ο ενοικιαστής έχει επιβεβαιώσει την αποδοχή της Απαλλαγής Ευθύνης Ζημιών, ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για:

 • Ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, στην οροφή, στην κεραία, στους καθρέπτες, τα ελαστικά και τροχών του αυτοκινήτου
 • Οποιαδήποτε ζημιά που προκλήθηκε από μεταφορά με πλοίο κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο της ACE βρισκόταν σε καράβι
 • Ζημιές που προκλήθηκαν υπό την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών ή συνταγογραφούμενων φαρμάκων που προειδοποιούν για αποφυγή οδήγησης κατά τη λήψη τους
 • Ζημιές που προκλήθηκαν από οδηγό που δεν αναγράφεται στο μισθωτήριο συμφωνητικό ενοικίασης
 • Ζημιές που προκλήθηκαν από πρόθεση ή αμέλεια
 • Ζημιές που προκλήθηκαν από χρήση λάθος καυσίμου
 • Ζημιές που προέκυψαν από αθέτηση των όρων της σύμβασης.

Ο ενοικιαστής επιβαρύνεται με το ποσό απαλλαγής για την Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών που ανέρχεται στα:

 • 700 Ευρώ + ΦΠΑ για την κατηγορία A, B, C, D και E
 • 800 Ευρώ + ΦΠΑ για την κατηγορία F και K
 • 950 Ευρώ + ΦΠΑ για την κατηγορία G, GA, H, HA, JA, L, LA, M και V3
 • 1250 Ευρώ + ΦΠΑ για την κατηγορία I, V4 και V5

Το ποσό ευθύνης περιλαμβάνει έξοδα επισκευής, αποθήκευσης και απώλεια χρήσης αυτοκινήτου. Όταν και εφόσον η ACE αποζημιωθεί για τη ζημιά, τότε θα επιστρέψει το αντίστοιχο ποσό στον ενοικιαστή.

 

Super Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών

Πρόκειται για μια επιπλέον ασφάλιση, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται αυτόματα στην τιμή ενοικίασης και η οποία μπορεί να περιορίσει ακόμη περισσότερο την ευθύνη του ενοικιαστή για την Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών.  Μπορείτε να ζητήσετε αυτή την επιπρόσθετη ασφάλεια κατά την έναρξη της κράτησης σας. 

 

Ημερήσια Χρέωση για Super Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών:

 • 10 Ευρώ + ΦΠΑ για την κατηγορία  A, B και C
 • 12 Ευρώ + ΦΠΑ για την κατηγορία  D, E, J, K, και P
 • 18 Ευρώ + ΦΠΑ για την κατηγορία  F, G, I, L, M, M1, O, Y, T, T1 και Z
 • 21 Ευρώ + ΦΠΑ για την κατηγορία  H, V και X

Ο ενοικιαστής επιβαρύνεται με το ποσό απαλλαγής για την Super Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών:

 • 243 Ευρώ + ΦΠΑ για την κατηγορία  A, B και C
 • 305 Ευρώ + ΦΠΑ για την κατηγορία  D, E, J, K, και P
 • 366 Ευρώ + ΦΠΑ για την κατηγορία  F, G, I, L, M, M1, O, Y, T, T1 και Z
 • 508 Ευρώ + ΦΠΑ για την κατηγορία  H, V και X

Κατά τη στιγμή της ενοικίασης, παρακαλούμε να ενημερώσετε για όλους τους επιπλέον οδηγούς, αν έχετε, ώστε να συμπεριληφθούν στην ασφαλιστική κάλυψη.

 

Σημαντική σημείωση και συμβουλή: Σε περίπτωση ατυχήματος

Αν έχετε εμπλακεί σε ένα ατύχημα, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό, μια έγκυρη αναφορά της Αστυνομίας είναι πάντα απαραίτητη. Επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές και, στη συνέχεια, επικοινωνήστε με τον αριθμό που αναγράφεται πάνω στο μπρελόκ σας. Σας προτείνουμε επίσης να καταγράψετε την οποιαδήποτε βλάβη με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, εάν είναι διαθέσιμη. Θα πρέπει να συμπληρώσετε και να μας επιστρέψετε ένα έντυπο αναφοράς του περιστατικού το οποίο θα σας έχουμε παρέχει. Να είστε ενήμεροι για το τι είστε υπεύθυνοι μετά από διεξοδική επιθεώρηση και κατανόηση των όρων της ενοικίασης σας πριν παραλάβετε το όχημα και φύγετε. Παρακαλώ μην διστάσετε να καλέσετε την ACE Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Αθήνα στο +30 210 9680 700 για οποιεσδήποτε ερωτήσεις που θα προκύψουν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το ταξίδι σας! Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε 24 ώρες το 24ωρο.

 

Πλήρης Οδική Βοήθεια

Η πλήρης οδική βοήθεια περιλαμβάνει τις παρακάτω καλύψεις, οι οποίες ισχύουν για κάθε Ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο:

 • Άμεση εξυπηρέτηση του οχήματός σας από τα ιδιόκτητα μέσα της INTERAMERICAN σε οποιαδήποτε περίπτωση βλάβης, ατυχήματος ή ακόμη και σε περίπτωση που έχετε μείνει από βενζίνη ή χρειαστεί να αλλάξετε ελαστικό.
 • Μεταφορά του οχήματός σας σε συνεργείο της επιλογής σας, όπου κι αν βρίσκεστε.
 • Επιτόπου καταγραφή του περιστατικού σε περίπτωση ατυχήματος, καθώς και συμπλήρωση της δήλωσης ατυχήματος από εξειδικευμένο υπάλληλο. 
 • Η οδική βοήθεια είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με τους όρους και τις  προϋποθέσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 210 9680700 ή μέσω e-mail στο info@acerentacar.gr.